Rss

Wonmin Park

Få yrken är idag lika eftertraktade som att jobba som designer inom mode eller heminredning. Det är endast några som lyckas ta sig hela vägen fram så att de kan leva på det men de som gör det har oftast en unik och personlig stil som förändrar och vågar bryta mönster. Detta utan att för den skull ta för stora steg från det mode som är rådande inom design eller heminredning i stort.

En av de som lyckats bra med detta är den koreanska formgivaren och designern Wonmin Park. Den serie som han slog igenom stort med är döpt till Haze Series.

De som ser hans serie kan lätt tro att den är inspirerad av Rietveld och Memphis. Men enligt honom själv kommer all inspiration från honom och en önskan om att kunna skapa en design som kännetecknas av mjuka linjer. För honom är inte bara designen viktig på de möbler som ingår i serien utan även vilket material som de ska vara tillverkade av. Efter att ha testat många olika material kom han fram till att använda epoxiplast. En slags hårdplast som är betydligt vanligare att hitta i ett barnrum än i ett vardagsrum. I alla fall till nu.

Förutom att serien sticker ut i material är även utformningen unik. De olika delarna på borden och stolarna är i olika färger och ser ut att vara separata delar som inte har med varandra att göra. Detta går lite stick i stäv med heminredningens mantra om att allt ska matcha i både färg och form.
Genom att bryta dessa konventionella mönster har Park lyckats blivit ett stort namn inom design av möbler vilket resulterat i att han fått ställa ut på det trendriktiga galleriet Spazio Rossana Orrelandi i Milano. Uppmärksamheten blev stor tack vare hans hårfina mix av att skapa unika produkter som ändå passar för de som vill heminreda sitt hem moderiktigt.

Previous Post